Меню Затваряне

Габиони в градината ни – красиво и практично съвременно решение

Габиони в градината ни - красиво и практично съвременно решение

Оградите от габиони могат да бъдат много полезни и необходими в градината ни за засаждане на разсад, цветя или други растения. Понякога габионите биват просто необходимост – при наклон на градината с цел оттичане на водата и задържане на почвата. Особено ако градината ни е с наклон и е малка на размери, много добра идея е да се изгради ограда от габиони или да се обособи място за засаждане на растения в габиони. Защо да не посадим ягоди в габиони, или пък подправки например? Така ще ни е далеч по-лесно да се грижим за тях и да ги предпазим от плевели и вредители.

Изграждане на габиони в градината ни или около къщата ни може да се извърши много бързо и лесно. Необходими са метални решетки с подходящи размери и подходящи камъни за пълнеж. Ако сами не можем да ги монтираме правилно, то винаги е добра идея да потърсим фирма за монтаж на габиони. Всъщност изобщо не е необходимо сами да се опитваме да правим всичко, нали майсторите с това се занимават все пак. Услугата обикновено не е скъпа, така че далеч по-добре е габионите да се монтират от майстор.

Отглеждането на растения, плодове и зеленчуци в градината може да стане с помощта на изграждането на габиони. Така ще можем да оползотворим даденото място, в случай че не е подходящо за засаждане на растения. Габионите също така придават красив вид на мястото около къщата. Иначе използването и изграждането им с декоративна или практическа цел не е толкова ново, но се прилага повече през последните години. Може да се каже, че са съвременна тенденция в усвояването на дворни места и градинки около къщата. Всички сме виждали т.нар охлюв от габиони или габион спирала в паркове и градини, в който обикновено са засадени цветя. Вероятно ако имате малко местенце около стълбите или градинка, сте се питали дали и как може да направите този ефектен габион охлюв и да посадите цветя или защо не подправки или други растения като например няколко корена ягоди. Точно този вид габиони може да се изгради и създаде на много места в градски условия, защото в средата между решетките с камъни ще се напълни с почва, която лесно ще се оттича, без да се свлича.